Vychutnajte si nerafinované Bio Bambucké maslo získané
zpanenskej prírody tropickej Ugandy. Bambucké maslo je tradične využívané v
africkej kuchyni. Používa sa
na výrobu praliniek, čokolád a ďalších
cukroviniek. Má
krémovú konzistenciu a príjemnú orieškovú chuť.
Vďaka svojmu vysokému obsahu nenasýtených mastných kyselín je vhodnou alternatívou tuku rastlinnej kuchyni. Hodí sa na prípravu
sladkých i slaných pokrmov.
.
PÔVOD:
Nerafinované Bio Bambucké maslo pochádza
zo vzácnej odrody maslovníka afrického (Vitellaria Nilotica), tiež zvaný strom
kariténeboshea. Maslovník rastie v pásme saván
vo východnej Afrike. Plodí raz ročne, a to až po 15 rokoch svojho života. Jeho plody dozrievajú v krátkom období od apríla do júna. Pod škrupinou plodov je ukryté jadro s vysokou nutričnou hodnotou avitamínmi, z ktorého získavame bambucké maslo. V porovnaní so svojím západoafrickým náprotivkom (Vitellaria Paradoxa), ktorý obsahujú bežne dostupné bambucké maslá, je
karité mäkší, intenzívnejšie vonia a obsahuje
viac prospešných látok. Pestovanie stromov karité isamotná výroba bambuckého masla je koncipovaná tak, aby priaznivo ovplyvňovala
prirodzené biorytmy miestne fauny a flóry a
nezaťažovala životné prostredie.
POUŽITIE:
Varenie: Bambucké maslo ide skvele využiť
namiesto smotany či olivového oleja do základu omáčky. Krásne prevonia cestoviny, ryžu, zemiaky či zeleninu. Pridaním cesnaku a zelenej cibuľky vytvoríte jednoduchú a
chutnú omáčku, ktorá sa skvele hodí k radu pokrmov.
Pečenie: Pri pečení čokoládových sušienok, vianočných cukroviniek i sviatočných tort si môžete plne vystačiť sbambuckým maslom, ktoré hravo
zastúpi klasické maslo, olej aj kakaové maslo. Vo vybranom recepte ho použite v rovnakom množstve. Pokiaľ si nie ste celkom istí jemne orieškovou chuťou bambuckého masla, potom nahraďte klasické maslo len z časti.
Smaženie: Bambucké maslo sa skvele dopĺňa so sladkými receptami ako sú palacinky, lievance a vafle. Postup prípravy je pritom rovnaký ako pri klasickom masle. Na miernom plameni najprv rozohrejte Bambucké maslo a potom na ňom usmažte obľúbené dobroty. Nemusíte sa báť ani
slaných pokrmov. Vyskúšajte ľahko restovanú zeleninu alebo francúzske toasty na slano.
TIP: Pridajte maslo na chlieb či hrianku namiesto klasického masla ako vegánsky a zdravý variant. Pridaním medu alebo marmelády vytvoríte kulinársky zážitok.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energia 3705 kJ/901 kcal
Tuky 100 g
– z toho nasýtené 42 g
Sacharidy menej ako 0,1 g
– z toho cukry menej ako 0,1 g
Bielkoviny 0,2 g
Soľ menej ako 0,01 g
CERTIFIKÁTY:
CRUELTY FREE AND VEGAN -
Certifikát udeľovaný spoločnosťou PETA zaisťuje, že žiadny z našich produktov nebol testovaný na zvieratách, a tiež neobsahuje žiadne suroviny živočíšneho pôvodu.
BIO – Označenie “BIO” znamená, že produkt bol vyrobený podľa zásad ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní plodín certifikovaných ako Bio je zakázané používať herbicídy, pesticídy či umelé hnojivá. Certifikát BIO predstavuje celoštátnu ochrannú známku pre bio potraviny.
ŠPECIFIKÁCIA:
Kuchyňa: Teplá, Studená
ZLOŽENIE/INCI (pre detailnejšie hodnotenie kliknite myšou na ingredienciu):
Butyrospermum parkii Butter2
2 z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva